maanantai 2. maaliskuuta 2015

Viskillä maustetut broilerinsiivet eli elossa ollaan

Uusi arki puristaa siihen malliin mehut ettei harrastuksille juuri jää aikaa. Työssä ja päiväkotiarjessa ei nähtävästi ollut tarpeeksi haastetta, sillä olemme nykyään maanomistajia. Pieni maapala on nyt omana ja tarkoituksena olisi nostattaa siihen oma koti ja myöhemmin puutarha. Mies miettii taloa ja minä istutuksia, toinen meistä keskittyy olennaiseen ja toinen sitten -noh, eihän puutarhahoito koskaan ole turhaa, eihän?
Ruuanlaitto on harrastus, jolle on kuitenkin oma aikansa uhrattava oli kiire millainen hyvänsä. Ja hyvä niin. Luettuani viskillä maustettujen broilerinsiipien ohjeen (HS) tiesin niin heti, että meistä tulee kamuja. Ihananan tahmaista sormiruokaa, helppo tehdä ja kursailematonta tarjottavaa. Lupaan tarjota näitä tupareissa, ehkä jo ensi vuonna?Viskillä maustetut broilerinsiivet
 
1 kg maustamattomia broilerinsiipiä
1 tl hiutalesuolaa
mustapippuria myllystä

 
Glaseeraus:
1 dl ketsuppia
½ dl voimakkaan makuista viskiä (esim. mallasviski)
2 rkl voita
4 rkl fariinisokeria
1 rkl soijakastiketta
1 tl dijoninsinappia
1 tl sriracha-chilikastiketta

 
Lisäksi:
2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
 
 Laita siivet laakeaan uunivuokaan. Murustele niille hiutalesuolaa ja rouhi mustapippuria.
 Paista siipiä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja nahka on hieman rapeutunut.
 Mittaa sillä aikaa kattilaan kaikki glaseerauksen ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes seos on hieman paksuuntunut.
 Ota vuoka pois uunista ja kytke uunin grillivastus päälle. Kuumenna 250 asteeseen.
 Kaada glaseeraus siipien päälle. Grillaa siipiä vielä 5–8 minuuttia, kunnes niiden pinta on paahtunut hieman ruskeapilkkuiseksi. Tarkkaile ruokaa paahtamisen aikana, sillä makea glaseeraus kärähtää helposti.
 Ripottele valmiiden siipien päälle vaaleat seesaminsiemenet.

2 kommenttia: