Raakasuklaan valmistuksessa raaka-aineiden lämpötila ei nouse yli 46 asteen, jolloin raakakaakao säilyttää ravintoaineensa. Google kertoo aiheesta lisää muun muassa täällä.
RAAKASUKLAAKONVEHDIT TAATELITÄYTTEELLÄ
Yhteensä 60–75 kpl
Taatelitäyte:
2 dl (noin 30 kpl) kuivattuja kivettömiä taateleita
1,5–2 dl vettä
Suklaa:
200 g raakakaakaovoita
1 rkl sulatettua kookosöljyä
3 dl raakakaakaojauhetta
0,5–1 dl hunajaa
2 tl vaniljauutetta tai 4 tl vaniljajauhetta
Ripaus suolaa
Valmistusohjeet:
LAITA täytteen taatelit vähintään tunniksi likoamaan 1,5–2 desiin vettä. Itse annan taateleiden liota usein yön yli. Voit myös käyttää tuoreita taateleita, jolloin niitä ei tarvitse liottaa eikä vettä tarvita täytteessä lainkaan.
SOSEUTA liotetut taatelit ja liotusvesi tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Muista välillä kaapia tahna reunoilta alas. Laita tahna hetkeksi pakastimeen, jotta lusikointi on helpompaa.
SULATA raakakaakaovoi (http://superlemon.fi/valmistusvinkit).
SEKOITA joukkoon loput suklaan raaka-aineet. Temperoi suklaa halutessasi (http://superlemon.fi/valmistusvinkit).
KAADA pieni määrä suklaata konvehtimuottien pohjalle niin, että pohja peittyy. Käytä vain vajaa puolet suklaamassasta. Laita muotit hetkeksi pakastimeen.
OTA muotit pakastimesta ja laita lusikalla pieni määrä taatelitäytettä keskelle muottia ensimmäisen suklaakerroksen päälle. Älä anna täytteen koskettaa muotin reunoja. Jos täyte on liian juoksevaa, laita se hetkeksi pakastimeen jähmettymään, jotta työskentely helpottuu.
LUSIKOI suklaata muotteihin niin, ettei täytettä näy ja pinta on tasainen.
LAITA konvehdit jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.
JOS säilytät konvehteja pakastimessa, ota ne huoneenlämpöön tai jääkaappiin vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Voi mitä herkkua! Kiitos reseptistä.
VastaaPoistaMinua ilahduttaa aina kovasti törmätä kohtuullisen yksinkertaisiin ja maistuviin ohjeisiin! Innoistuin näistä niin, että haaveilen jo uusista kokeiluista.
Poista