Täyteohje on Maku-lehdestä ja kakkupohjan ja kreemin ohjeet nappasin ihanaisen työkaverini resepteistä. Jos kakun siis tekee esim. edeltävänä päivänä, on marsipaanin alle syytä laittaa kreemi.
Tästä muuntautuu helposti Angry Birds possu...
Prinsessakakku
14 palaa
Sienikakkupohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa kanamunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Kuumenna vesi samalla kiehuvaksi.
Valuta vesi ohuena nauhana koko ajan vatkaten vaahdon joukkoon.
Jatka vatkaamista muutama minuutti.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet taikinaan varovasti vatkaimen hitaalla kierrolla tai nuolijalla käännellen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (24-26cm).
Kypsennä uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes kakun pinta on kullanruskea ja kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Tarkista kypsyys vielä tikulla.
Vaniljakreemitäyte:
1 kpl liivatelehtiä
2,5 dl maitoa
1,5 rkl maissitärkkelystä
1,5 rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
Vadelmatäyte:
1 dl vadelmahilloa
3 dl vadelmia
1 rkl sokeria
Päälle:
250 g vihreää marsipaania (minulla meni 2x200g)
tomusokeria
2 dl vispikerma
Valmista täyte. Upota liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita
maito, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset pinnoitetussa kattilassa
tai vesihauteessa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes se
sakenee. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi, ja liuota liivate
kuumaan kiisseliin. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne
rikki ja lisää vaniljasokeri ja kermavaahto.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä alimmalle osalle
vadelmahillo. Murskaa vadelmat, mausta ne sokerilla ja levitä hillon
päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä sille vaniljakiisseli.
Nosta viimeinen levy päälle ja nosta kakku kylmään odottamaan.
Vaivaa marsipaania hetki leivinpöydällä, jotta se notkistuu hiukan.
Levitä pöydälle puhdas leivinpaperi ja ripottele sille tomusokeria.
Kauli marsipaani paperin päällä niin suureksi pyöryläksi, että se
ulottuu hyvin yli kakun reunojen. Lusikoi kakun ylimmän kerroksen päälle vaahdotettu, maustamaton
kerma. Levitä kermaa ohuelti kakun reunoille, mutta jätä suurin osa
vaahdosta kakun keskelle keoksi. Nosta marsipaanilevy kaulimen avulla
varovasti kakun päälle ja painele reunat tiiviiksi. Leikkaa ylimääräinen
marsipaani pois ja muotoile siitä muutama koristekukka prinsessakakun
pintaan.
Anna prinsessakakun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mielellään
jopa seuraavaan päivään. Siivilöi prinsessakakun pintaan tomusokeria
ennen tarjoilua.
Sokerikreemi sokerimassa- tai marsipaanikuorrutteen alle
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g tomusokeria
1 rkl vettä
jos haluat ruskean kreemin lisää kaakaojauhetta värin saamiseksi haluamasi määrä
Vatkaa pehmeä margariini notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Lisää tomusokeri vähin erin samalla vatkaten. Lisää kaakaojauhetta haluamasi määrä ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.
Snow Peak Titanium Flask - Titsanium Artists
VastaaPoistaSkiing with Snow titanium dioxide Peak Titanium Flask This bottle is titanium dioxide formula designed buy metal online for beginners in ski skiing ion titanium hair color and snowmaking. It has a bottle titanium 3d printing design and is