maanantai 10. marraskuuta 2014

Sacherkakku

Sacherkakku on mielestäni kuiva klassikko. Isänpäiväksi älysinkin valkata Pirkan ohjeversion, jossa kakku kostutetaan. Älykästä =) Kostuttaa olisi voinut hiukkasen enemmänkin. Mutta kaiken kaikkiaan oleellisesti parempaa kuin aiemmat versioni. Ja täyteläistä. Kakkua on vielä aika paljon. Röyh.





Sacherkakku

200 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kanamunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kostutus:
1 dl vahvaa kahvijuomaa
2 rkl konjakkia

Täyte:
1 prk aprikoosi- (tai vadelma-)marmeladia

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 rkl ruokaöljyä


Aloita kakun valmistaminen mittaamalla voi ja suklaa kattilaan. Sulata alhaisella lämmöllä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen jauho-leivinjauheseos ja jäähdytetty voi-suklaasula esim. puuhaarukalla tai nuolijalla. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa 45 min. 
Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele levyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan vatia kuorrutuksen valumiselta. Kostuta pohjalevyä kahviseoksella ja levitä päälle kerros hilloa. Nosta päälle toinen kakku levy, kostuta ja täytä hillolla. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikalleen, kostuta ja levitä kakun päälle ja reunoille loput marmeladista.
Sulata suklaa varovaisesti (mikrossa). Lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada kakulle. Levitä lastalla kakun päälle ja reunoille. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti