maanantai 15. syyskuuta 2014

Granola eli kotitekoinen muromysli

Meillä jää aina aika ajoin mustuneita banaaneja pöydän nurkalle odottamaan jatkojalostuskohdetta. Kotitekoiseen muromysliin eli granolaan mustunut banaani sopii täydellisesti. Perusohje on täältä ja hävikkiviikon inspiroimana ohjetta on tuunattu korvaamalla pellavansiemenet kookoshiutaleilla, pekaanipähkinöillä ja vaahterasiirappilla. Lisäksi kannattaa ripsauttaa hieman suolaa sekä kanelia ja inkivääriä. Mysliin voi mättää käytännössä mitä vain mistä pitää ja mitä kaapissa sattuu olemaan. Päihittää muuten kaupan versiot ihan sata-nolla.






Banaani-siemengranola 
1 iso ylikypsä banaani
vajaa 1/2 dl rypsiöljyä

3 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/4 dl pellavansiemenrouhetta

Muussaa banaani sauvasekoittimella. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Mittaa samaan kulhoon kaurahiutaleet ja siemenet ja sekoita tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ohueksi kerrokseksi ja paista n. 20 minuuttia 175 asteessa sekoittaen pari kertaa paistamisen aikana. Laita lämpö nollille ja ota pelti pois uunista, riko granolalevyt sopivan kokoisiksi sattumiksi ja laita vielä jäähtyvään uuniin "kuivumaan" noin 15-20 minuutiksi. Näin saat ihanan rapeaa granolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti