torstai 26. kesäkuuta 2014

Raparperi-kookoskakku

Rapaperin, kookoksen ja kardemumman yhdistelmä on taivaallinen. Isäntä totesi tämän raparperileivonnaisen olevan parasta hänen koskaan syömäänsä, se on aika paljon se.

Maun lisäksi tämä ohje on siitä mainio, että tähän pikkuiseen kakkuun saa hukattua melkoisen määrän raparperia, jos sitä on siis liiaksi pihamaalla. Lisäksi tykkäsin kovasti ideasta kiehauttaa raparperit ensin, jolloin ne eivät ole niin puisevia. Alla olevasta ohjeesta jätin sitruunankuoren pois ja valutin hieman raparperipaloja, muuten kakusta tulee kyllä ihan todella märkä.

Ohje on täältä.



RAPARPERI–KOOKOSKAKKU (halkaisijaltaan 18-senttiseen irtopohjavuokaan)

1 muna
1 dl sokeria
75 g voita
2 dl vehnäjauhoa
½ dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl raastettua sitruunankuorta
½ tl kardemummaa
½ dl maitoa

½ litraa raparperipaloja
½ dl sokeria

muruseos:
25 g voita
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pilko raparperi ja laita palat sekä sokeri kattilaan. Anna raparpereiden pehmetä. (Valuta nestettä vähemmäksi, jos sitä irtoaa raparpereista paljon)

Vaahdota muna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja lisää se vaahdon sekaan.

Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, kookoshiutaleet, leivinjauhe, sitruunankuori ja kardemumma). Lisää kuiva-aineseos sekä maito vuorotelle taikinan sekaan.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Lusikoi taikinan päälle pehmenneet raparperipalat.

Valmista muruseos. Sulata voi ja sekoita muut aineet voisulan sekaan. Lusikoi muruseos kakun päälle.

Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla.

Tarjoa jäähtyneenä mascarpone- tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti