lauantai 3. toukokuuta 2014

Spelttikeksit

Olen kokeillut spelttiä viime aikoina kaikenlaiseen leivontaan. Jouduin heittämään pari taikinaa roskiin ihan vaan ärsyyntymisestä ennenkuin äkkäsin spelttijauhoissa olevan paljon eroja karkeudessa ja tummuudessa. Kekseihin speltti antaa herkullisen pähkinäisen maun. Näistä kekseistä tulevat vilhelmiinat mieleen, mutta manteli tuo vielä lisää rouskuvuutta.  Ainakin SunSpeltin erikoishienoilla ja puolikarkeilla (vielä paremmin) jauhoilla keksit onnistuvat hyvin. Kokeilemani Birkkalan puolikarkea jauho taas oli todella karkeaa, jolloin olisi kannattanut laittaa taikinaan vähemmän jauhoja tai lisäksi myös tavallisia vehnäjauhoja. Alkuperäinen ohje Pirkka.

Ainiin, keksit onnistuvat hienosti apulaisen kanssa! Ja jos haluaa välttää taikinapallosten pyörittelyn, käyttämällä jauhoja vain 2 dl taikinapalloset voi pudotella lusikalla pellille.





Spelttikeksit

n. 35 kpl

100 g voita
1 dl sokeria
1 rkl siirappia
2½ dl puolikarkeita tai erikoishienoja spelttijauhoja (tai speltin ja vehnäjauhojen seosta)
1 tl soodaa
1/2 dl mantelirouhetta

Valmistus (alle 30 min)

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää siirappi.
2. Sekoita jauhoseos ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja mantelirouhe taikinaan.
3. Pyöritä taikinasta palloja ja litistä ne.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-7 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä leivinpaperin päällä.

1 kommentti:

  1. Kuvan kekseissä on ihania väripilkkuja, millä ohjeella keksit on tehty?

    VastaaPoista