torstai 1. toukokuuta 2014

Sitruunarahkamunkit

Rahkamunkit eivät olleet rakkautta ensisilmäyksellä, mutta toisella kyllä. Rahka mehevöittää munkkeja ja eritoten ne ovatkin edukseen siinä tapauksessa etteivät leivonnaiset päädy samalla sekunnilla kahvipöytään. Sitruunan makua en maistanut millään opilla, mutta joka tapauksessa nämä olivat niin herkullisia, että muistutan itseäni tänne kirjaamalla tekemään ensi vapuksikin. Ohje on Valion.

Ja kookosrasva toimii munkinpaistossa rypsiöljyn sijaan maullisesti paljon paremmin.



Sitruunarahkamunkit
n. 25 minimunkkia

Valmistusaineet
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa sitruuna
1 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 muna
6 dl vehnäjauhoja
n. 1/2 dl juoksevaa rasvaa tai 50 g sulatettua voita/marg

Paistamiseen
1/2 - 1 l rypsiöljyä tai kookosrasvaa

Pinnalle
sokeria

Valmistusohje
Lämmitä rahka-maitoseos kädenlämpöiseksi. Liuota seokseen hiiva. Sekoita muut aineet joukkoon ja alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
Leivo taikina pieniksi pulliksi. Kohota hyvin leivinliinan alla. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyöritä munkit kuumina sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti