Ja kookosrasva toimii munkinpaistossa rypsiöljyn sijaan maullisesti paljon paremmin.
Sitruunarahkamunkit
n. 25 minimunkkia
Valmistusaineet
1 prk (200 g) Valio maustettua
rahkaa sitruuna
1 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 muna
6 dl vehnäjauhoja
n. 1/2 dl juoksevaa rasvaa tai 50 g sulatettua voita/marg
Paistamiseen
1/2 - 1 l rypsiöljyä tai kookosrasvaa
Pinnalle
sokeria
Valmistusohje
Lämmitä rahka-maitoseos
kädenlämpöiseksi. Liuota seokseen hiiva. Sekoita muut aineet
joukkoon ja alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
Leivo taikina pieniksi pulliksi. Kohota
hyvin leivinliinan alla. Kuumenna öljy padassa tai
paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla
leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos
leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo
ylikuumenemista. Paista muutama munkki kerrallaan.
Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla
talouspaperin päälle. Pyöritä munkit kuumina sokerissa lautasella
tai paperipussissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti