keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Savukala-perunamunakas "tortilla"

Keittelen aina perunoita ison kattilallisen jatkojalostusta silmällä pitäen. Yleensä ylijäämäpotuista tulee paistinperunoita tai perunamuhennosta, mutta viime aikoina myös perunamunakasta. Perunamunakas on tosi herkullinen ruoka, johon voi heitellä sitä mitä kaapissa sattuu olemaan. Tosin lapset eivät pidä tästä, mutta aikuiset sitäkin enemmän. Ohje HS.







Savukala-perunamunakas "tortilla"

8 kananmunaa
1½ dl kuohukermaa tai vettä
suolaa, valkopippuria
400 g kypsiä perunoita
1 iso sipuli
1 nippu kevätsipulia
1 rkl voita
4 rkl hienonnettua ruohosipulia
150 g kylmäsavustettua kirjolohta


 Sekoita munat ja kerma kevyesti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.
 Kuori ja viipaloi perunat, hienonna sipuli ja kevätsipulit.
Klassinen tortilla española on upea ruoka. Ravitseva, täyttävä ja herkullinen. Suomalainen peruna loistaa tässä hienosti ja savukala säestää vierestä. Paista perunat ja sipulit pannulla voissa kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
 Laita perunat ja sipulit leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele päälle ruohosipulit ja suikaloitu savukala. Kaada munamassa perunapaistoksen päälle ja paista 170-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai siihen asti, että kananmuna on kokonaan hyytynyt. (Meillä 45 min.)
Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun vihreän salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti