Olenkin maininnut maapähkinävoin ja minun tuoreehkosta suhteestamme. Suhteemme on nyt edennyt. Näitä syömällä maapähkinävoihin viimeistään tykästyy.
Maapähkinävoikuppikakut
ohje Ihanat kuppikakut (Kiiski, Ehnqvist)
12 kpl (minun pellilläni n. 16 normaalikokoista tai 30 pientä)
125 g voita
1 dl maapähkinävoita
1½ dl ruokosokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl suolattuja maapähkinöitä
1 dl maitoa
Kuorrutus
1 dl maapähkinävoita
30 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
maitoa
koristeeksi suolattuja maapähkinöitä
Vaahdota pehmeä voi, maapähkinävoi ja ruokosokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja pähkinät ja lisää varovaisesti käännellen taikinaan. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina paperisiin vuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Tee kuorrutus: sekoita huoneenlämpöinen maapänävoi ja voi keskenään. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Notkista maidolla sopivan paksuiseksi ja kuorruta täysin jäähtyneet kakut.
Käytä suurisuista tyllaa, kuorrute tukkii tyllan herkästi.
Hö, yritin jo kerran lähettää kommenttia sulle, mutta se on hävinnyt johonkin. Kiitos ohjeesta, joudun taas kohta leipomishommiin. Olivat niin herkkua!
VastaaPoista