Syötyäni puolikkaan annoksen tätä suloista lammaspataa, jouduin kesken kaiken hakemaan kameran. Kuva ei kerro paljoakaan tämän ruuan herkullisuudesta. Hedelmäinen lammaspata on maultaan tosi lempeä ja nuo macadamiapähkinät (joita oli Cittarin pähkinähyllyssä) antavat pataan ihanaa raksuvuutta.
Kanelinen lammaspata
ohje HS
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
600 g juureksia, esimerkiksi juuriselleriä ja porkkanaa
600 g karitsan paahtopaistia
3 rkl oliiviöljyä
noin 7 dl liha- tai kasvislientä
2 kanelitankoa
200 g kuivattuja aprikooseja
3 rkl macadamiapähkinää paahdettuna ja rouhittuna
hienonnettua minttua tai timjamia
suolaa, mustapippuria
Tarjoiluun:
vihreää salaattia
Kuori
ja paloittele sipulit ja juurekset. Kuutioi lammas. Kuullota sipuleita
öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää lihapalat ja paista niihin
kaunis väri.
Lisää lihaliemi ja
kaneli. Anna seoksen kiehahtaa, vähennä sitten lämpöä. Anna porista
kannen alla, miedohkolla lämmöllä noin tunnin ajan.
Paloittele
aprikoosit ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai siihen
asti, kunnes lammas on todella mureaa. Lisää lopuksi pähkinät ja
halutessasi yrtit. Tarkista maku ja lisää pippuria ja tarvittaessa
suolaa.
Tarjoa pata vihreän salaatin kanssa. Myös keitetty riisi tai kuskus sopivat hyvin makuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti