maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kanelinen lammaspata

Syötyäni puolikkaan annoksen tätä suloista lammaspataa, jouduin kesken kaiken hakemaan kameran. Kuva ei kerro paljoakaan tämän ruuan herkullisuudesta. Hedelmäinen lammaspata on maultaan tosi lempeä ja nuo macadamiapähkinät (joita oli Cittarin pähkinähyllyssä) antavat pataan ihanaa raksuvuutta.






Kanelinen lammaspata
ohje HS

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
600 g juureksia, esimerkiksi juuriselleriä ja porkkanaa
600 g karitsan paahtopaistia
3 rkl oliiviöljyä
noin 7 dl liha- tai kasvislientä
2 kanelitankoa
200 g kuivattuja aprikooseja
3 rkl macadamiapähkinää paahdettuna ja rouhittuna
hienonnettua minttua tai timjamia
suolaa, mustapippuria
 
Tarjoiluun:
vihreää salaattia


 Kuori ja paloittele sipulit ja juurekset. Kuutioi lammas. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää lihapalat ja paista niihin kaunis väri.
 Lisää lihaliemi ja kaneli. Anna seoksen kiehahtaa, vähennä sitten lämpöä. Anna porista kannen alla, miedohkolla lämmöllä noin tunnin ajan.
 Paloittele aprikoosit ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes lammas on todella mureaa. Lisää lopuksi pähkinät ja halutessasi yrtit. Tarkista maku ja lisää pippuria ja tarvittaessa suolaa.
 Tarjoa pata vihreän salaatin kanssa. Myös keitetty riisi tai kuskus sopivat hyvin makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti