Safkaa-kirja neuvoi mättämään kotikutoista lemon curdia eli sitruunavoita tai tahnaa sekä ranskankermaa ritareiden kylkeen. Lemon curdin helpon ohjeen olen saanut jo aiemmin täältä ja hyväksi havainnut. Olen unohtanut joka kerta sen ranskankerman jääkaappiin, ehkä jo ensi kerralla muistan ottaa sen esiin. Onneksi niissä on aika pitkät päiväykset.
6 ronskia viipaletta eilistä vaaleaa leipää
1 muna
2 dl punaista maitoa
1 dl kermaa
ripaus suolaa
voita paistamiseen
Sekoita muna, maito, kerma ja suola keskenään. Kuumenna pannulla
kunnon nokare voita. Upota leipäviipaleet munamaitoon ja puristele niitä
hellästi, jotta neste imeytyy niihin kunnolla. Nosta leipäviipaleet
pannulle kaksi kerrallaan, kun voi alkaa ruskistua ja voi ei enää kuohu.
Paista leipiä muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes ne ovat
pinnalta rapeita, mutta sisus on yhä mehevä.
LEMON CURD
4 dl tomusokeria
2 luomusitruunan kuori
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
2 kananmunaa
75 g voita
Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret. Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, kuoriraaste ja munat. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa pikaisesti. Säädä lieden lämpötilaa pienemmäksi ja jatka sekoittelua, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita, kunnes se on kokonaan sulanut ja sekoittunut tahnaan. Siivilöi tahna ja kaada purkkeihin. Säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti