torstai 13. helmikuuta 2014

Suklaista ystävävänpäivää!

Ystävänpäivän leivos syntyy helposti mutakakusta, josta voi leikata muotilla paloja. Tosin sydänten leikkaamisesta jää melko paljon hukkapaloja, mutta leipuri voi mainiosti pistellä ne myöhemmin suuhunsa.

Ihanaa ystävänpäivää!





Ohje on taas Eevan.

Suorastaan syntinen suklaakakku

200 g tummaa suklaata (ei maitosuklaata)
200 g voita (ei leivontamargariinia)
3 dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja (tai käytännössä mitä vain gluteenitonta jauhoa)

Pilko voi ja suklaa ja sulata ne erittäin miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Poista liedeltä ja sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi jauho.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia, hieman vuoan koosta riippuen. (Pienessä vuoassa kannattaa paistaa kauemmin, koska kakusta tulee paksumpi.) Kakku saa hölskyä vielä kevyesti keskeltä, kun otat sen pois uunista. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli. Kakun voi hyvin tehdä jo 2-3 päivää etukäteen.

3 kommenttia:

  1. Tai aiemmin. :-D Täytyy ehkä kokeilla tätä pian, lisäänkin tästä ostoskassiin vähän suklaata.

    VastaaPoista
  2. Niistä "hukkapaloista" pyöritellään tietenkin cake popseja ja käytetään vielä vähän lisää suklaata koristeluun:) Makoisaa ystävänpäivää!

    VastaaPoista