sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Lehtikaalisipsit

Olen lukenut sen verran monelta taholta lehtikaalisipseistä, että kauppareissulla lehtikaalin pistäessä silmiin ei tarvinnut montaa kertaa harkita pussukan nappaamista matkaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaan pestyt lehtikaalin lehdet revitään irti ruodeistaan, maustetaan suolalla ja öljyllä (rohkea voi lisätä chiliä, valkosipulijauhetta yms) ja tuikataan pellillä uuniin lähteistä riippuen joko 200 asteeseen 10 minuutiksi tai 150 asteeseen 20 minuutiksi. Käytin jälkimmäistä versiota. Välillä voi sipsejä hieman käännellä ja loppuajasta ei kannata häipyä kovin kauaksi ettei palohälytin saa töitä. Suolaa ei tarvitse laittaa paljoakaan, että saa tarpeeksi makua. Maussa maistuu minusta häivähdys kaalia, mutta päällimmäisenä on sipsien mukava (suolan ja rasvan) maku. Väittäisin, että jos sipsit ovat mieleesi ylipäätään niin kyllä maistuvat nämäkin. Lapsetkin söivät näitä hyvällä ruokahalulla eli toimii. Suosittelen testaamaan!




2 kommenttia:

  1. Hauska idea! Mun tekemät bataattisipsit eivät lapsiin uponneet ja ne sentään jotenkin etäisesti näytti sipseiltä. Näiden kanssa voisi olla vielä epäluuloisempaa. Mutta vaikkapa valkkarin kanssa, ei ollenkaan hullumpaa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä yllättävän hyviä, joutunen kokeilemaan lehtikaalin kasvatusta ensi kesänä..

      Poista