perjantai 7. helmikuuta 2014

Kasvis-makkarapata

Allekirjoittanut on saanut monta mainiota ohjetta Lämmöllä tehtyä -blogin Maijalta. Tämä resepti ei tehnyt poikkeusta vaan pomppasi toistuvien arkiruokaohjeitteni listalle samoin tein. Tosi hyvää ja helppoa ja samalla koko perheelle kunnolla kasviksia.

Kiitosta taas!



Kasvis-makkarapata
(noin neljälle)

4 mausteista makkaraa
2 sipulia
1/2 purjosipulia
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 punainen paprika
1 parsakaali
200 g herkkusieniä
2 purkkia tomaattimurskaa
2 tl hunajaa
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria


Pilko sipuli ja purjo suht reilulla kädellä. Silppua valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä viitisen minuuttia. Pilko sillä aikaa paprika ja lisää se pannulle. Paloittele makkara ja lisää sekin pannulle. Puhdista herkkusienet ja paloittele tarvittaessa suurimmat. Lisää herkkusienet pannulle. Lisää tomaattimurska, hunaja ja laakerin lehti. Paloittele parsakaali ja lisää palat pannulle. Anna kiehua kevyesti muutamia minuutteja. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitetyn pastan tai riisin kanssa. 

Lisää padan päälle vielä parmesaania.

2 kommenttia:

  1. No ole hyvä vaan. Ja eikö ollutkin ihanaa? Tykkään kovasti ratatouillesta, mutta se on hitusen ohutta meikäläisen ruokahaluun nähdeen. Tää on vähän sinne päin, mutta vähän ruokaisampaa;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli niin hyvää. Emmin tehdässäni, että mahtaako maku olla valju, kun mausteita oli vähäisesti, mutta eikö mitä. Murskakin oli sitä Muttia ;)

      Poista