Muistan ensikosketukseni maapähkinävoihin. Olo oli yhtä kauhistunut kuin vastavuoroisesti salmiakkia ensi kertaa maistaneiden tuttavien. Sillä erolla, että minä en sännännyt sylkemään suutani tyhjäksi.
Sittemmin maapähkinävoita maisteltuani olen tykästynyt siihen kerta kerralta enemmän. Omena, vaahterasiirappi ja maapähkinävoi oli kakkosraskauteni pakkomielle. Näiden tosi helppojen ja vähistä aineista syntyvien maapähkinävoi-kaurakeksien on hirmuisen helppoa. Ensi maistelun jälkeen tuli mieleen Snickers, joten seuraava satsi leivottiinkin ihan suklaadippausta silmälläpitäen. Ja tämän erän maistelun jälkeen se sydän sitten meni. Reseptiä samoin kuin koko maapähkinävoi-intoani käy kiittäminen Eeva Kolua ja Kauhaa ja rakkautta -blogia. Halleluja!
Ainiin, kekseistä tulee pehmeitä ja hieman sitkeitä. Ja ovat siis vehnättömiä. Rusinat sopivat myös kekseihin oikein hyvin ja varmasti kokonaiset pähkinätkin, mutta sitä en ole vielä kokeillut. Lisäksi Lidlin maapähkinävoi on kuulemma parasta, en ole sitten muita kokeillutkaan.
Maapähkinävoi-kaurakeksit (pellillinen)
1 dl maapähkinävoita
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita keskenään maapähkinävoi ja fariinisokeri tasaiseksi massaksi (onnistuu helpoiten yleiskoneella, mutta järjestyy myös käsin). Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää sen jälkeen kaurahiutaleet ja leivinjauhe.
Ota taikinasta ruokalusikallisia ja pyörittele palloiksi. Asettele leivinpaperille. Paina haarukalla kevyesti jokaiseen taikinapalloon ristikuvio tms.
Paista n. 7-10 minuuttia, kunnes keksien pohja ja päällinen ovat kauniisti ruskistuneet. Jäähdytä ritilällä ennen tarjoilua.
Dippaa keksit sulatettuun maitosuklaaseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti