tiistai 28. tammikuuta 2014

Safkaa possupata

Mainiosta Safkaa keittokirjasta on ilmestynyt jatkoa ja telkkarissakin pyörii ohjelma. Minulla uusi opus on vielä hankkimatta, mutta edellinen on kyllä kovassa käytössä. Tuttuakin tutumpi ja turvallinen possupata (eli meilläpäin läskisoosi) oli päässyt vallan unohtumaan minulta. Nyttemmin tätä herkullista ruokaa tehdään meillä tasaisin väliajoin. Teen kerralla tosi ison setin parista lihakilosta, mistä sitten pakastan sopivia annoksia pikalounauksi riisin kanssa.

Kuvan kastikkessa on täysjyväsinappia, sekin sopii kastikkeeseen.





Possukastike

450 g kasleria
1 sipuli
suolaa ja pippuria myllystä
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
soijakastiketta
1 dl kuohukermaa
1 rkl Dijon-sinappia


Suikaloi liha ja rouhi kevyesti päälle mustapippuria ja suolaa. Pilko sipuli. Kuumenna pannu todella kuumaksi. Laita voi pannulle ja ruskista sen verran, että voista tulee hento pähkinäinen tuoksu. Kippaa pannulle lihapalat. Anna lihojen seisoa hetki paikallaan ennen kuin alat sekoittelemaan. Tällöin lihanesteet pysyvät lihoissa ja ruskistaminenkin onnistuu. Lisä sipulit ja kuullota niitä lihojen kanssa. Vähennä tässä vaiheessa hieman pannun lämpöä.
Laita päälle vehnäjauhot ja sekoittele muutaman minuutin aja. Laita tässä vaiheessa 4 dl vettä kiehumaan toiseen kattilaan. Kaada kiehuva vesi joukkoon ja sekoita niin, että seos kiehahtaa ja sakenee. Lisää soijakastike (pari rkl), suolaa ja pippuria. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla tunnin ajan. Sekoittele kastiketta välillä pohjia myöten. Jos kastike tuntuu liian sakealta, voi joukkoon lisätä hieman vettä.
Reilun tunnin kuluttua ota kansi pois, lisää kerma ja sinappi. Sekoita ja anna vielä kiehua viitisen minuuttia. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti