Jatkan Hesarin reseptien jakamista. Oliskohan tässä ainesta parhaaksi jauheliruuaksi koskaan? Ainakin ipanat söivät näitä melkoisen paljon ja maistuivat pihvit meillekin erinomaisesti. Suolaa ohjeeseen tuli reilusti, vähän vähempikin voisi riittää (1 ½ tl). Mylly, jolla massaa pyörittää on syytä olla tehokas tai ainakin tarkoituksenmukainen. Sähkösavu on ihan kauheen hankala tuuletettava...
Porowallenbergit
4 katajanmarjaa
400 g poron jauhelihaa
2 tl suolaa
3 dl kermaa
2 dl korppujauhoja
50 g voita
Valmista kuohkeat wallenbergit tehosekoittimessa. Massan voi toki sekoittaa käsinkin. Murskaa katajanmarjat veitsellä pieniksi muruiksi. Pane porojauheliha tehosekoittimeen suolan ja katajanmarjan kanssa. Pyöräytä pari kierrosta, että mausteet ja liha sekoittuvat. Pane tehosekoitin pyörimään hiljalleen ja kaada kerma ohuena nauhana sekaan. Pyöritä, kunnes massa on tasaista. Pane massa pursotinpussiin. Anna tasaantua kylmässä noin tunti ennen paistamista. Leikkaa pussiin niin iso reikä, että massa tulee helposti ulos. Näin saadaan kuohkeampia pihvejä. Ripottele pellille ohut kerros korppujauhoja ja pursota massasta pienehköjä pyörylöitä. Ripottele pyörylöiden päälle korppujauhoja ja paina ne kevyesti paistinlastalla pihvin muotoisiksi. Paista pihvit pannulla voin kanssa ruskeiksi molemmilta puolilta. Porowallenbergin voi jättää sisältä hieman raa’aksi. (Tein näitä suuren satsin kerralla, jolloin otin pannulla pihveihin värin ja sitten uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.)
Nämä oli takuulla ihania. Mullakin on Wallenbergit olleet mielessä jo jonkin aikaa, täytyykin laittaa toimeksi.
VastaaPoistaNämä päätyivät heti perheen vakiruokalistalle. En tiedä miksi vasta nyt...
Poista