maanantai 6. tammikuuta 2014

Kaneliässät

Tutustuttuani kuluneen pyhän aikana paikalliseen sairaalapäivystykseen ja hieman piikkikammoisena myös lasten tikkaamisen salatieteeseen, olin kaneliässäni ansainnut. Ohjeen oli anoppini napannut Yhteishyvästä ja kekseistä tulee kerrassaan suussasulavia kun käyttää erikoishienoa Siro-sokeria. Kahvipöydän klassikoiden kaneliässien kuuluu minun mielestäni olla rapeita ja säilyttää muotonsa uunissa. Onnekkaan unohduksen seurauksena huomasin, että sokeri näkyy säilyttävän paremmin ulkonäkönsä keksin pinnalla, jos ripsii sen keksien päälle välittömästi uunista oton jälkeen.




Pursotettavat kaneliässät

50 kappaletta

200 g voita
2 dl (Siro) sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Koristeeksi:
0,8 dl sokeria
2 tl kanelia

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Pursota. Muotoile tangosta pellille leivinpaperin päälle ässän muotoisia pikkuleipiä. Ripottele päälle kaneli ja halutessasi sokeri. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia (ja ripsi pintaan sokeri)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti