Tutustuttuani kuluneen pyhän aikana paikalliseen sairaalapäivystykseen ja hieman piikkikammoisena myös lasten tikkaamisen salatieteeseen, olin kaneliässäni ansainnut. Ohjeen oli anoppini napannut Yhteishyvästä ja kekseistä tulee kerrassaan suussasulavia kun käyttää erikoishienoa Siro-sokeria. Kahvipöydän klassikoiden
kaneliässien kuuluu minun mielestäni olla rapeita ja säilyttää muotonsa
uunissa. Onnekkaan unohduksen seurauksena huomasin, että sokeri näkyy säilyttävän paremmin ulkonäkönsä keksin pinnalla, jos ripsii sen keksien päälle välittömästi uunista oton jälkeen.
Pursotettavat kaneliässät
50 kappaletta
200 g voita
2 dl (Siro) sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Koristeeksi:
0,8 dl sokeria
2 tl kanelia
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna
hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
Pursota. Muotoile tangosta pellille leivinpaperin päälle ässän
muotoisia pikkuleipiä. Ripottele päälle kaneli ja halutessasi
sokeri. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia (ja ripsi pintaan
sokeri)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti