maanantai 9. joulukuuta 2013

Taatelikakku

Kuohkea ja maukas taatelikakku paranisi vanhetessaan, mutta ei meillä ole kyllä tämän leivonnaisen kanssa kovin montaa hetkeä hukattu. Seuraavaan päivään kyllä kannattaisi malttaa, jolloin kakku olisi helpompi leikata.

Törkyttävän hyvää, sanoo 3-vuotiaamme ja olemme asiasta yhtä mieltä!



Resepti on Pirkan ja vinkki ohjeen parhaudesta on täältä.


Taatelikakku

200 g pehmeitä taateleita (Pirkka)
2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Pilko taatelit kattilaan ja keitä veden kanssa tasaiseksi soseeksi (käytän sauvasekoitinta). Sulata rasva taateleiden joukkoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto ja jäähtynyt taateliseos varovasti sekoittaen. Lisää kermaviili. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1,8 litran vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla tunnin verran.

2 kommenttia:

  1. Ostin juuri varuiksi kaksi pussia taateleita. Josko sitten se toinen kakku saisi seistä edes hetken ihan rauhassa. Tää on kyllä tosi hyvä ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan jo tuhottu kahden pussin sisällöt tässä muodossa. Vielä ehtii ennen joulua =)

      Poista