perjantai 4. lokakuuta 2013

Valkosuklaa-pekaanipähkinäkeksit

Väsään tasaiseen tahtiin kaikenlaisia keksikokeiluja ja lopussa muistan, että onhan niitä hyviä, helppoja ja toimivia ohjeita tosiaan olemassa. Tässä eräs kestosuosikeistani, jonka suosituksen olen saanut Maijalta. 3-vuotias nimittää näitä cookiokekuiksi ja söisi äitinsä tapaan näitä määrättömästi.

Olen tavannut nykyään pakastaa taikinan valmiina pötkönä pakkaseen, josta voi sitten leikata keksihampaan kolottaessa siivuja uuniin.




Valkosuklaa-pekaanipähkinäkeksit
 
150 g voita
1 1/4 dl (ruoko)kidesokeria
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
n. 2,5 dl sattumia (eli tässä tapauksessa valkosuklaata ja pekaanipähkinöitä)

Vatkaa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää joukkoon parissa erässä. Lisää lopuksi rouhitut sattumat.

Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla, nostele ruokalusikalla taikinasta nokareita pellille. Paista noin 200 asteessa 10-12 minuuttia tai kunnes kakkuset ovat kauniin vaaleanruskeita ja kypsiä myös pohjasta. Paistoin isohkoja kakkusia vain kymmenisen minuuttia. Näin ne jäivät vähän sitkeiksi ja meheviksi sisältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti