Ohjeen kirjoittaja ohjeistaa maistelemaan piirakkaa vasta seuraavana päivänä. En tietenkään uskonut vaan maistoin heti. Olisi kannattanut totella ohjetta, piirakka oli uunituoreena melko mitäänsanomatonta. Seuraavana päivänä maku oli sitten kehittynyt ihan uusiin ulottuvuuksiin.
Piirakkaomenina minulla oli ainoaa kotimaista mitä kaupassa oli. Aika kiva, että kaupasta on tänä syksynä on saanut edes tätä yhtä lajiketta kotimaisena.
Omena-rahkapiirakka
(8–10 annosta, halkaisijaltaan noin 24-senttiseen irtopohjavuokaan)
Pohjataikina:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400 g (2 purkkia) maitorahkaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
2–3 hapahkoa omenaa
kanelia
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (∅= noin 24 cm) pohja leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna sekä kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin. (Voit säästää tiskiä käyttämällä samoja välineitä, joilla teit pohjataikinan.) Kaada täyte pohjan päälle. Viipaloi omenat ja lado niitä vieretysten täytteen päälle. (Voit painaa omenat osittain täytteen sisään, jolloin saat mahtumaan enemmän omenaviipaleita.) Ripottele lopuksi pinnalle kanelia.
Paista uunin alatasossa 180 asteessa noin 60 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla jos se uhkaa tummua paiston aikana liikaa. Jäähdytä ja irrota vuoasta. Tarjoa kakku jääkaappikylmänä, mielellään seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti