perjantai 25. lokakuuta 2013

Limegraavattu ja paistettu siika

Mulla alkaa välittömästi soida repeatilla muskarin rallattelu "siika, sulkava, matikka, muikku..", kun vaan kirjoitankaan tuon mainion ruokakalan nimen. Soimasin itseäni taas patalaiskuudestani kalan laiton suhteen. Miksi siellä kalatiskillä ei voi asioida tiuhempaan. Graavisiika paistinpannulla voissa paistetun mallasleivän kanssa olisi aika fiini tarjottava mille tahansa ruokavieraille. (Salaattipeti toki olisi silloin ihan asiaa.) Saati sitten puolikuntoisten lasten kanssa.

Mallasleivän ohje täällä ja limettigraavatun siian ohjeen näpistin taas ystävältä.Limegraavattu siika

2 (noin 600 g) siikafileetä
2 limetin mehu (käytin vain yhden)
2-3 rkl karkeaa merisuolaa
3-4 tl sokeria
6-10 kokonaista valkopippuria (rouhaisin myllystä pari kertaa)
1 dl tillisilppua

Purista halkaistujen limettien mehu puoliksi molemmille fileille lihapuolelle. Hiero päälle suolaa ja sokeria. Murskaa valkopippurit ja ripottele fileille. Sirottele päällimmäiseksi kerrokseksi tillisilppu. Laita kalat lihapuoli vastakkain. Kääri tiukasti folioon ja laita paketti muovipussiin.
Anna graavautua jääkaapissa yön yli (tai pakasta). Siivoa tilli ja muut irtoavat mausteet pois. Leikkaa fileistä mahdollisimman ohuita siivuja kalan nahkaan asti. Tarjoile limelohkojen kanssa.

Ja sitten maailman yksinkertaisin ruoka siiasta, nämä suomustetut siikafileet paistettiin voissa nahkapuolelta rapsakoiksi ja nopeasti vielä sisäpuolelta. Päälle suolaa ja pippuria ja voilaa. Assistenteista ei ollut mitään apua lisäkkeiden kanssa, siis omaperäisesti perunaa, porkkanaa ja kermaviilikastiketta, joka on unohtunut näköjään jonnekin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti