maanantai 21. lokakuuta 2013

Kaurainen peltileipä

Leivomme nykyään todella usein leipää. Tuore on leipä on hyvää, mutta sen tekemisessä on myös kolmevuotiaalle askaretta mittaamisten ja maisteluiden kanssa. Ja tässä ohjeessa saa vielä pistelläkin. Tunnustan muovailevani mieluummin taikinaa kuin muovailuvahaa, vaikka onhan sekin väillä ihan hauskaa. Kaurainen peltileipä on kivuton valmistettava ja siitä on näppärä sujauttaa palaset suoraan pakasteesta paahtimeen. Ohje on hieman muokaten Elovenan,  mutta teen leivän vain ohuempana kahdelle pellille, jotta saan palat sopimaan paahtimeen.




Kaurainen peltileipä



2 pellillistä (tai yksi paksumpi peltileipä)

5 dl vettä/maitoa
4 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1½ tl suolaa
1 rkl siirappia
50 g voita, margariinia, taikka ½ dl öljyä
 n. 7 dl hiivaleipävehnäjauhoja


Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, sokeri, huoneenlämpöinen rasva ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kaaviloi taikina kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota hetken, pistele leivät ja leikkaa levyt taikinapyörällä paloiksi. Paista 250 asteessa vaaleanruskeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti