Juustokuorrutetut kalapuikot
ohje Mairen kotikeittiö
n. 500 g seifilettä viipaleina
1 leivitys:
1-1 ½ tl suolaa
valkopippuria
1 dl vehnäjauhoja
2 leivitys:
0,75 dl korppujauhetta
0,75 dl juustoraastetta
1 muna
paistamiseen margariinia tai voita
1 leivitys:
Sekoita suola ja pippuri vehnäjauhoihin. Kieritä kalapalat ensiksi jauhoissa.
2 leivitys:
Sekoita korppujauhot ja juustoraaste. Kastele jauhotettu kala kevyesti
sekoitetussa kananmunassa ja kierittele sitten
korppujauho-juustoseoksessa.
Kuumenna runsaasti rasvaa paistinpannussa ja paista kalat
kullanruskeaksi 3-4 minuuttia / puoli. Älä päästä pintaa tummumaan. Älä
valele paistopintaa niin saat paistopinnasta rapean.
Tartarkastike
6 rkl majoneesia (tai turkkilaista jogurttia/kermaviiliä osa)
1 rkl kapriksia, valutettuna ja hienonnettuna1 sitruunan kuori
yrttejä (tilli, ruohosipuli)
Sekoita 6 rkl majoneesia ruokalusikalliseen kapriksia,
raastettuun sitruunan kuoreen (käytin mehun, kun ei ollut luomusitruunoita) ja ruokalusikalliseen tuoretta tilliä.
Sekoita ja pistä jääkaappiin viilenemään.
Ai että, nämä ovat varmasti tosi hyviä.
VastaaPoistaJuustokuorrute tekee ihmeitä pakasteseille ;)
Poista