maanantai 14. lokakuuta 2013

Kalapuikot ja tartar-kastike

Kotitekoiset kalapuikot eivät valmistu ihan yhtä sutjakkaan kuin pakastealtaan versiot, mutta maku palkitsee. Käytin aiemminkin postaamaani ohjetta. Kalapuikkojen kaveriksi sekoittelin Pastanjauhajien innoittamana "kevyen" tartar-kastikeen. Ihanaa.



Juustokuorrutetut kalapuikot
ohje Mairen kotikeittiö
 
n. 500 g seifilettä viipaleina
 
1 leivitys:
1-1 ½ tl suolaa
valkopippuria
1 dl vehnäjauhoja
 
2 leivitys:
0,75 dl korppujauhetta
0,75 dl juustoraastetta
1 muna

paistamiseen margariinia tai voita

1 leivitys:
Sekoita suola ja pippuri vehnäjauhoihin. Kieritä kalapalat ensiksi jauhoissa.

2 leivitys:
Sekoita korppujauhot ja juustoraaste. Kastele jauhotettu kala kevyesti sekoitetussa kananmunassa ja kierittele sitten korppujauho-juustoseoksessa.
Kuumenna runsaasti rasvaa paistinpannussa ja paista kalat kullanruskeaksi 3-4 minuuttia / puoli. Älä päästä pintaa tummumaan. Älä valele paistopintaa niin saat paistopinnasta rapean.
 
Tartarkastike

6 rkl majoneesia (tai turkkilaista jogurttia/kermaviiliä osa)
1 rkl kapriksia, valutettuna ja hienonnettuna
1 sitruunan kuori
yrttejä (tilli, ruohosipuli)

Sekoita 6 rkl majoneesia ruokalusikalliseen kapriksia, raastettuun sitruunan kuoreen (käytin mehun, kun ei ollut luomusitruunoita) ja ruokalusikalliseen tuoretta tilliä. Sekoita ja pistä jääkaappiin viilenemään.

2 kommenttia: