maanantai 12. elokuuta 2013

Voisilmäpullat

Pulla on ihan parasta. Mainion vinkin voisilmäpullien tekoon olen saanut Maijalta. Kun ripsii pullan päälle korppujauhoja, ei voi karkaa turhaan leivonnaisesta pois. Maiskis.





Voisilmäpullat

5 dl maitoa
2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
13-15 vehnäjauhoja
150-200 g voita

Täyte:
n. 50 g voita
0,5 dl sokeria
0,5 dl korppujauhoja

Voiteluun:
1 kananmuna

Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöinen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi. Alusta taikina tasaiseksi ja kinmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia (kaksinkertaiseksi).

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina n. 20-24 osaan ja pyörittele pulliksi. Anna kohota puolisen tuntia liinalla peitettynä.

Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sokeri ja korppujauhot. Voitele kohonneet pullat munalla. Paina pullien keskelle syvennys ja täyte se voiseoksella. Paista pullia 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti