Perjantai on itseoikeutettu pitsapäivä. Mutta joskus voi livetä säännöistä. Viskasin lähes samat aineet kuin lempipitsaani Leilan Vielä yksi pala -kirjasta löydettyyn täytettyyn leipään. Ja hyväähän tämäkin oli ja lisäksi paljon helpompaa sohvalla syötävää kuin pitsa. Durumvehnäjauhot ja toinen paketti kinkkua uupuivat, tosin lopputulos oli ilmankin mainio. Täytetty leipä olisi aika kiva lounastarjottava ruokakaisan salaatin kanssa tai sitten piknikvieminen. Tai sitten perjantaiherkku.
Tortano eli täytetty leipä
15 g tuorehiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl suolahiutaleita (sormisuolaa, jos käytät tavallista suolaa, vähennä määrää)
2,5 dl durumvehnäjauhoja
4 dl erikoisvehnäjauhoja
täytteeksi
200 g mozzarellaa siivuina
200 g ilmakuivattua kinkkua
puntti basilikaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon loput aineet ja viimeisenä jauhot. Vaivaa kimmoisaksi ja kohota kulhossa peitettynä noin 40 minuuttia tai kaksinkertaiseksi. Taputtele n. 1 cm levyksi (eli ei kaulita, jotteivat ilmakuplat karkaisi) ja ripsi pintaan täytteet. Jätä yläkulmaan muutaman sentin mittainen alue, jossa ei ole täytteitä, ja voitele se vedellä (voitelu auttaa rullaa pysymään kasassa). Rullaa taikina kääretortun tapaan ja siirrä leivinpaperille uunipellille. Taivuta rullasta ympyrä painelemalla rullan päät kiinni toisiinsa. Kohota vielä noin 30 minuuttia ja paista sitten 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.
Nam, hyvältä näyttää! Mä niiiiin odotan aikaa, jolloin saan taas upottaa juustoa joka paikkaan. Tässä kärvistellessä olen nimittäin keksinyt montakin kohdetta, johon aion juustoa käyttää. Sen quatro-juustopuzzan lisäksi:D
VastaaPoistaJuusto on kyllä hankala korvata oikein millään. Tsemppiä, ainakin dieetin loputtua voit syödä todella hyvällä omallatunnolla. Silloinhan voisi muuten olla hyvä sauma ottaa kolestroli niin näkis mikä vaikutus on maitotuotteilla.
Poista