tiistai 27. elokuuta 2013

Mustapaputäytteiset quesadillat

Törmäsin taannoin ruokablogeja selaillessani reseptiin, joka piti testata. Ja lainatakseni Kädenvääntöä -blogia totean samoin "Halleluja, kädet ilmaan!" Ohje on niin yksinkertainen, helppo ja hyvä, että ansaitsisi tulla seuraavaksi ruokablogien hitiksi. Siis kokeilkaa!

Jostakin päähänpistosta värkkäsin viimeksi tortillalätyt itse. Ovathan ne ihan sata kertaa parempia kuin kaupan lätyt, mutta leyhyteltyäni palohälytintä muutamaan otteeseen voi olla etten jaksa ihan vasta tarttua kaulimeen. Lienen maininnuntkin, että inhoan korvapuustitaikinaa ohuempien levyjen kaulimista. Alla myös lättyjen ohje, jos siihen joskus on aikaa.

p.s. olen saanut kuvan kanssa apua. Taas.


Kuten kuvasta näkyy, myös napero syö näitä. Silloin jätän chilin pois.


Mustapaputäytteiset quesadillat
5-6 tortillaa
purkki mustapapuja (170g huuhdeltuina ja valutettuina)
puolikas chili
2 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
1/3 sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria
+ juustoraastetta
Huuhtele ja valuta pavut. Muussa ne haarukalla mössöksi, lisää sekaan pieneksi pilkottu chili (poista siemenet) sekä pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi, heitä joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa n. 15 minuuttia. Lusikoi toiselle puolelle tortillaa, levitä toiselle puolelle juustoraaste. Taita tortillat puoliksi ja paista molemmin puolin pannulla. Tarjoile ranskankerman kanssa!
Tortillat 
5 ½ dl (durum)vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl vettä
Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla.Kauli valmistamasi taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti