Jostakin päähänpistosta värkkäsin viimeksi tortillalätyt itse. Ovathan ne ihan sata kertaa parempia kuin kaupan lätyt, mutta leyhyteltyäni palohälytintä muutamaan otteeseen voi olla etten jaksa ihan vasta tarttua kaulimeen. Lienen maininnuntkin, että inhoan korvapuustitaikinaa ohuempien levyjen kaulimista. Alla myös lättyjen ohje, jos siihen joskus on aikaa.
p.s. olen saanut kuvan kanssa apua. Taas.
Kuten kuvasta näkyy, myös napero syö näitä. Silloin jätän chilin pois. |
Mustapaputäytteiset quesadillat
5-6 tortillaa
purkki mustapapuja (170g huuhdeltuina ja valutettuina)
puolikas chili
2 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
1/3 sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria
+ juustoraastetta
Huuhtele ja valuta pavut. Muussa ne haarukalla mössöksi, lisää sekaan
pieneksi pilkottu chili (poista siemenet) sekä pieneksi pilkotut
valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi, heitä joukkoon.
Mausta suolalla ja pippurilla, purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita
ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa n. 15 minuuttia. Lusikoi toiselle
puolelle tortillaa, levitä toiselle puolelle juustoraaste. Taita
tortillat puoliksi ja paista molemmin puolin pannulla. Tarjoile
ranskankerman kanssa!
Tortillat
5 ½ dl (durum)vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl vettä
Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja
jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla.Kauli valmistamasi taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi
levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin
niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti