Pidän vadelmahillolla täytetyistä lusikka- ja herrasväenleivistä, mutta en niihin liittyvästä työmäärästä. Oikotie onneen löytyi, kun älysin rullata taikinasta pötkön jääkaappiin josta sitten leikkasin sitten ohuita siivuja. Ihan tasakokoisia pikkuleivistä ei tullut, mutta välttää minulle.
Laiskurin herrasväenleivät
keksitaikina Lindholm: Pala kakkua
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ dl tomusoekria
300g kylmää voita
½-1 rkl kylmää vettä
Väliin vadelmahilloa
pinnalle Siro-sokeria
Sekoita kuivat aineet, kuutioi voi ja nypi (käytin konetta) ne jauhoseokseen. Lisää vesi ja sekoita seos nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa. Jaa taikina kahtia ja rullaa kaksi pötköä. Nosta pötköt jääkaappiin ainakin tunniksi. Leikkaa veitsellä ohuita kiekkoja, nosta kiekot leivinpaperille ja paista 175 asteessa kunnes niissä on hieman väriä. Paistoaika riippuu keksien paksuudesta, noin 7 minuuttia.
Täytä jäähtyneet pikkuleivät vadelmahillolla, paina kaksi keksiä vastakkain. Kierittele keksi Siro-sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti