sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kahteen kertaan marinoitu possunfilee

Tarjosin rapujuhlissa kylmänä alkuruokana kahteen kertaan marinoitua possun sisäfilettä, koska en halunnut heilua yhtään enempää kuin oli pakko keittiössä. Tämä sopikin hyvin illan teemaan, sillä lihan pystyi valmistelemaan etukäteen ja se vain parani odotellessaan. Mainio ohje, tätä täytyy tehdä vastakin. Tosin tuon ensimmäisen marinadin suolamäärä vähän arvelutti, olen oppinut että suola marinadissa vetäisi lihasnesteitä pois. Tein kuitenkin ohjeen mukaan, eikä lopputuloksessa siis ollut moitetta. Niin ja ohje on Hyvä terveys -lehdestä, kuten säntillisistä ja pienistä öljymääristä voi ounastella. Vihreä soosi on rucolakastike.
Kahteen kertaan marinoitu porsaanfilee

1 possun sisäfile n. 600 g

Marinadi 1 :

2 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 rkl dijonsinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Puhdista liha kalvoista, sekoita marinadi ja laita lihan kanssa pussiin. Kääntele pussia välillä ja anna marinoitua vähintään tunteja.

Ota liha lämpenemään ja grillaa hyvä paistoväri, kääri liha folioon ja tuikkaa lihalämpömittari. Minusta possulle riittää 65 astetta sisälämmöksi (sehän nousee vielä tuosta), mutta tästä voidaan kiistellä. Vaihtoehtoisesti paista lihaan paistoväri pannulla ja laita liha uuniin 200 asteeseen mittarin kanssa.

Anna fileen jäähtyä täysin kylmäksi jääkaapissa, leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja valele marinadi 2 pintaan. Liha voi huoletta maustua seuraavaan päivään.

Marinadi 2

½ dl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
½ dl hienonnettua tuoretta basilikaa


2 kommenttia:

  1. Eksyin tänään ensimmäistä kertaa sivuillesi, ja ihmettelen, että miksi vasta nyt. Sinulla on hienot inspiroivat sivut! Lisäsin sinut lukuluettelooni ja tulen vierailemaan täällä vastedes säännöllisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi, lähdenpä samoin tein vastavierailulle!

      Poista