sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Schwarzwaldin kakku

Sitä ollaan nyt kesälomalla. Eikä kesälomaa aloiteta meidän perheessä ilman kakkua taikka muuta leivonnaista. En muista syöneeni koskaan Schwarzwaldin kakkua, joten en tiedä kuinka autenttinen Maku-lehden ohje on. Ihan nappi lopputulos ei minun mielestäni ollut. En pidä kuivista täytekakuista ja kostutinkin kakkua tuplamäärällä nestettä. Siitäkin huolimatta kakku oli inasen kuivaa. Kirsikkaisista leivonnaisista pidän kyllä, joskus aiemmin postaamani kirsikkaleivokset esimerkiksi ovat ihania.



Ainiin, suklaarouhe!



Schwarzwaldin kakku

10 annosta

200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 kpl munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kevytmaitoa

Täyte ja kuorrutus
2 dl vispikermaa (vähälaktoosinen)
2 dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
500 g kirsikoita
1 dl hilloa (kirsikka)

Kostutukseen
1 dl marjatäysmehua

Koristeluun
100 g maitosuklaata (rouhittuna)

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan noin 22 sentin kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kumoa taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä kakkupohja täysin ja jaa se sitten kolmeen osaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma ja sokerit. Poista kirsikoista kivet ja paloittele kirsikat. Jätä kirsikoita myös koristeeksi.

Kostuta kakkulevyt marjamehulla. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin hilloa, kermatäytettä ja kirsikkapaloja. Levitä kakun pintaan vielä kermaa ja koristele suklaarouheella ja kirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti