lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kotilosota ja pihakuvia

Terveisiä sinne kotikylille, taistelu lehtokotiloita vastaan on taas käynnissä. Kohta nämä leviävät sinne pohjoiseenkin...


Nurkkakivelle oli tarkoitus laittaa upea valkoinen terassihortensia, mutta lehtokotilot ovat ottaneet nurkkauksen munintapaikakseen. Ostin sitten aurinkokennolla toimivan pallolyhdyn nurkkaan, koettakaapa syödä sitä! Vaihtoehtoinen toimintatapa olisi ollut ostaa rautafosfaatista tehtyä etanasyöttiä, joutunen hankkimaan vielä Ferramoliakin.


 Kuunliljat näyttävät nyt jo tältä.


Kuunliljamme ovat istutettu vajaa kymmenkunta vuotta sitten ja niiden heikosta ulkonäöstä luulen niitä vaivaavan kuunliljojen virustaudin, joka tuohon aikaan lähti leviämään. Kuunliljoista hankkiudun eroon, kunhan keksin sopivan kasvin niiden tilalle. Vasemmassa reunassa pilkistävä korallikeijunkukka ei näytä kotiloille maistuvan, ehkä siis sitä... Köynnöshortensia ja ruusu saavat myös olla rauhassa, mutta kärhöä otukset vastaavasti suorastaan rakastavat.Eilinen rankkasade hakkasi tulppaanit alas, tämä pinkki ihanuus myytiin minulle vaaleanpunaisena angeliquena, ei ihan sitä mitä luvattiin, vaikka kaunis onkin.


Keittiöpuutarha on kolmivuotiaan kanssa yhteistuumin laitettu, huomatkaa tiivis kylvö! Lavankauluksissa on kasvamassa perunaa, kesäkurpitsaa, salaatteja ja tilliä. Rucolan söivät jotkin muut otukset kuin kotilot, höh.


Ja parvekeviljylaatikossa olohuoneen ikkunan alla on sulassa sovussa tomaattia, kesäleimua, steviaa ja daalia.


Viime kesän kokeilu inkalilja eli alströmeria osoittautui kesäkukkana ihan yhtä mainioksi kuin leikkokukkana, ihana!


Nyt kun lähtisi kotilojahtiin niin saa taas pilttipurkin täyteen. Tai jos vain surffais netissä =)

1 kommentti:

  1. nkalilja, ihana! Pitääkin kokeilla. Ja kotilot, hui! Täällä kauhulla odotetaan moisten saapumista.

    Rucola muistaakseni houkuttaa kirppoja, jotka nakertavat lehdet reikäiseksi. Tähän auttaa esim. harso tai mystisesti kesäkuun 2 ekan viikon jälkeen suoritettu kylvö. Näin muistan joskus lukeneeni.

    Hyvältä näyttää, myös nuo pinkit tulppaanit! Ja suklaaminttu täällä odottaa noutajaansa:)

    VastaaPoista