lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kauravohvelit

Hesarin Kauhaa ja rakkautta -blogi on ihan yliveto, tässä taas yksi mainio idea aamupalaksi, jos kaurapuuro alkaa kyllästyttämään. Kaurasta tehdyt vohvelit ovat terveellisiä ja ruokaisia ja ennenkaikkeja hyvä makuisia. Vaahterasiirapilla makeutettuna turkkilaisen jogurtin kanssa nämä saavat hymyilyttään, makuyhdistelmä jota en sitäkään olisi itse keksinyt. Nämä ovat niin hyviä, että alan haaveilla sellaisesta neliövohveliraudasta, jolla paistetaan paksuja belgialaisia vohveleita, jotka kuulemma ovat näitä perusläpysköjä parempia...






Kauravohvelit (n. 6-8 kpl)

3,5 dl kaurajauhoja (helppo tehdä itse, ks. ohje)
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2,5-3 dl maitoa tai esim. mantelimaitoa
2 munaa
1 tl vaniljauutetta (käytin vaniljasokeria)
2 rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
2 rkl öljyä tai voisulaa

Käytä kaupan valmiita kaurajauhoja tai säästä ja tee kaurajauho itse: se onnistuu helposti jauhamalla kaurahiutaleet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa jauhoksi. 3,5 dl kaurajauhoa vaati n. 4,5 dl kaurahiutaleita.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista vohveliraudalla ohjeen mukaan. Taikina turpoaa reilusti ihan vohvelien paistumista odotellessa, joten voit hieman ohentaa sitä maidolla sitä mukaa, kun tarve vaatii.

1 kommentti:

  1. Kyllä mun on ihan pakko hankkia se vohvelirauta, niin on ihana ohje tämäkin ja pojat tykkäisivät vallan kauheasti :).

    VastaaPoista