lauantai 4. toukokuuta 2013

Parsakääröt

Jos kietoo parsaa ilmakuivattuun kinkkuun ja laittaa koko komeuden grilliin niin voiko siitä tulla mitään muuta kuin hyvää?

Maijan alkuperäisessä ohjeessa käytetään pekonia, pröystäilin ja käytin ilmakuivattua kinkkua, kun sitä sattui olemaan.







Parsakääröt

2 nippua parsaa
1 pkt pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
(pala parmesanjuustoa)

Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Vihreille parsoille riittää vajaa 5 minuuttia, koosta hieman riippuen. Valkoisia parsoja kannattaa keittää tovi pidempään. Huuhdo keitettyjä parsoja hetki kylmällä vedellä. Jaa parsat 3-4 parsan nippuihin ja kietaise jokaisen ympärille siivu kinkkua. Siirrä niput uuninkestävään vuokaan ja ripottele päälle raastettua juustoa. Kuumenna 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes pekoni on kypsää ja juusto saa hieman väriä. Tai vaihtoehtoisesti grillaa kääröt ja ripottele juusto päälle vasta tarjoiluvaiheessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti