tiistai 21. toukokuuta 2013

Marinoidut grillikasvikset

Löysin viime kesänä Kotiliedestä mainion ohjeen marinoiduille grillikasviksille. Grillaamme (lue isäntä grillaa) niitä ison setin kerralla ja syömme sitten useamman päivän ajan. Maku vain paranee ajan kanssa. Grilliin voi työntää mitä kasviksia vain, mutta munakoiso ja paprika ovat minusta kulmakivet. Yrttejä voi varioida maun ja kaapin sisällön mukaan. Munakoiso täytyy ehdottomasti itkettää, vaikka muuta välillä väitetäänkin, muuten tulee kitkeriä kasviksia. 







Marinoidut grillikasvikset

1 punainen paprika
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
rasia herkkusieniä
tilkka öljyä

Mausteliemi:
0,5 dl öljyä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu (tai valkoista balsamicoa)
4 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
rouhittua mustapippuria
merisuolaa myllystä
timjamia
basilikaa
oreganoa

Paahda paloitellut ja öljyssä pyöräytetyt kasvikset grillissä, uunin grillivastuksen alla tai parilapannussa. Sekoita maustekastike ja marinoi kasviksia jääkaapissa muutama tunti.

2 kommenttia:

  1. Olipas muuten ihania kasviksia, tehtiin niitä tänään. Minä grillasin kasvikset sillä reikäpannulla jonka annoit meille muutama vuosi sitten. Onneksi olen hamsteriluonteinen, enkä ole siitä luopunut; nyt neljän vuoden jälkeen tuli sillekin käyttöä :D
    -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on ihan törkysän hyviä!

      Ja hyvä, että hamsteri sai käyttöä pannulle =)

      Poista