Asiantuntijan suosituksesta teen kastikkeen Pirkan ohjeella. Toimii.
Caesar-salaatti
1-2 (400 g) rooman- eli side- tai
jäävuorisalaattia
4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää tai
n. 80 g leipäkrutonkeja
1-2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
Kastike
1 keltuainen
3-4 anjovisfileetä
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
1 tl sinappia
mustapippuria
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl parmesaania raastettuna
Huuhdo salaatinlehdet, valuta hyvin ja
revi laakeaan kulhoon. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna
öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu
valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi
ja kullanruskeiksi.
Valmista kastike. Sekoita keltuaisen
joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi,
mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike
hienonnetulla valkosipulilla.
Kaada kastike salaatin joukkoon ja
sekoita nostellen. Ripottele päälle parmesaani ja leipäkuutiot tai
-krutongit.
En varmaan kyllästy tähän ikinä. Voisin syödä joka viikonloppu.
VastaaPoistaSama vika =)
Poista