lauantai 18. toukokuuta 2013

Caesar-salaatti

Caesar-salaatti saa sukat pyörimään. Ihana mättöruoka, juhlaruoka, lisäke. Mikä vain. Kuvassa grillatun lohen kyytipoikana.

Asiantuntijan suosituksesta teen kastikkeen Pirkan ohjeella. Toimii.



Caesar-salaatti

1-2 (400 g) rooman- eli side- tai jäävuorisalaattia
4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää tai n. 80 g leipäkrutonkeja
1-2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi

Kastike
1 keltuainen
3-4 anjovisfileetä
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
1 tl sinappia
mustapippuria
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl parmesaania raastettuna

Huuhdo salaatinlehdet, valuta hyvin ja revi laakeaan kulhoon. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi.

Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike hienonnetulla valkosipulilla.

Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita nostellen. Ripottele päälle parmesaani ja leipäkuutiot tai -krutongit.

2 kommenttia: