Me ollaan viime aikoina paistettu (ahvenanmaan) pannukakkua ja lettuja tai siis lättyjä kuten oululaiset sanovat tiuhaan. Ne kun ovat Rasmus Nallen suosikkeja. Ja Rasmus Nallea on siis luettu myös paljon. Tänä aamuna mustuneet banaanit pääsivät letuiksi. Peukutan reseptejä, joilla vähentää biojätteeseen päätyvän ruuan määrää, siksi tälle "reseptille" iso tykkäys. Nämä maistuvat ovat toooosi makeita normilättyihin verrattuna, mutta napero halusi hilloa päälle kuitenkin. Itse söin näitä Eeva Kolun ohjeen mukaan maustamattoman jogurtin kanssa ja niin toimi ihan hyvin. Eivät nämä normiversioita päihitä, mutta hyvä idea siltikin!
Kahden raaka-aineen banaaniletut (kahdelle)
2 kananmunaa
1 iso, kypsä banaani
(halutessasi tilkka vaniljaa, kanelia, kardemummaa)
Sekoita banaani ja kananmunat tehosekoittimessa sileäksi taikinaksi. (Vaikuttaisi siltä, että tehosekoitin vatkaa jonkin verran ilmaa taikinaan, mikä tekee taikinasta riittoisampaa ja ilmavampaa, joten kannattaa antaa sekoittimen pyöriä muutaman minuutin ajan.) Banaaniletut palavat helposti, joten levy kannattaa pitää hieman viileämmällä kuin perinteisiä lättyjä paistaessasi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti