Sosekeitot ovat aikas mukavia lounaita rapsakan leivän kanssa. Ipana ei jostain syystä kylläkään suostu sosekeittoja syömään. Kummallista, muuten kaikki rakenteeltaan mössömäinen kyllä kelpaa. Anoppini keitti pääsiäisenä isommalle sakille tällä ohjeella keiton, joka vei kielen mennssään. Ohje täältä.
Savuporokeitto
4 annosta
5 (400 g) porkkanaa
(100 g) selleriä
1 (200 g) palsternakka
1 pieni (200 g) purjo
2 rkl öljyä
1 l vettä
1 laakerinlehti
1/2 tl suolaa
1/2 tl timjamia
1/2 tl mustapippuria
1 pkt (250 g) Koskenlaskija-juustoa
1 pkt (100 g) poron kylmäsavupaistia
Pinnalle
tuoretta persiljaa
Kuori ja raasta juurekset
monitoimikoneella karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne pieniksi
kuutioiksi. Hienonna purjo. Kuullota kasviksia öljyssä noin viisi
minuuttia.
Lisää vesi ja mausteet. Keitä
kasviksia kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Poista laakerinlehti ja soseuta kasvikset. Lisää joukkoon
paloiteltu juusto.
Kuumenna keittoa, kunnes juusto sulaa.
Lisää lopuksi kuutioitu poro ja hienonnettu persilja ja halutessasi raejuustoa. (Jätä osa
porosta ja persiljasta koristeeksi savuporokeiton pinnalle.) Tarjoa
lisäksi tuoretta leipää.
Meillä ihan sama homma! Kasvissosekeitto on eskarilaisen inhokki, kotona ja hoidossa. Luulin, että etten vaan ollut tarpeeksi siedättänyt neitiä sosekeittoihin, mutta ehkä tää onkin universaalimpi juttu:D
VastaaPoistaMä en ole jaksanut yrittää edes kovin montaa kertaa tuota sosekeittoa, kun mukelo yökkäilee sen kanssa niin kovin. Tää taitaa tosiaan olla universaalia =)
Poista