keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Savuporokeitto

Sosekeitot ovat aikas mukavia lounaita rapsakan leivän kanssa. Ipana ei jostain syystä kylläkään suostu sosekeittoja syömään. Kummallista, muuten kaikki rakenteeltaan mössömäinen kyllä kelpaa. Anoppini keitti pääsiäisenä isommalle sakille tällä ohjeella keiton, joka vei kielen mennssään. Ohje täältä.




Savuporokeitto

4 annosta

5 (400 g) porkkanaa
(100 g) selleriä
1 (200 g) palsternakka
1 pieni (200 g) purjo
2 rkl öljyä
1 l vettä
1 laakerinlehti
1/2 tl suolaa
1/2 tl timjamia
1/2 tl mustapippuria
1 pkt (250 g) Koskenlaskija-juustoa
1 pkt (100 g) poron kylmäsavupaistia

Pinnalle
tuoretta persiljaa

Kuori ja raasta juurekset monitoimikoneella karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo. Kuullota kasviksia öljyssä noin viisi minuuttia.

Lisää vesi ja mausteet. Keitä kasviksia kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Poista laakerinlehti ja soseuta kasvikset. Lisää joukkoon paloiteltu juusto.

Kuumenna keittoa, kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi kuutioitu poro ja hienonnettu persilja ja halutessasi raejuustoa. (Jätä osa porosta ja persiljasta koristeeksi savuporokeiton pinnalle.) Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

2 kommenttia:

  1. Meillä ihan sama homma! Kasvissosekeitto on eskarilaisen inhokki, kotona ja hoidossa. Luulin, että etten vaan ollut tarpeeksi siedättänyt neitiä sosekeittoihin, mutta ehkä tää onkin universaalimpi juttu:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole jaksanut yrittää edes kovin montaa kertaa tuota sosekeittoa, kun mukelo yökkäilee sen kanssa niin kovin. Tää taitaa tosiaan olla universaalia =)

      Poista