Olimme pääsiäisen kotikyllillä valmiiden soppakattiloiden äärellä. Ihanaa! Niinpä pääsiäisen viettomme jatkuu vielä kotona, koska minunkin pitää kokata pääsiäisruokia ja -leivonnaisia. Olen yleensä käyttänyt rahkapullien täytteessä vaniljakreemijauhetta. Nyt se oli loppunut ja hyvä niin, ilmankinhan onnistui hyvin. Minun nähdäkseni ainoa ero on siinä, että kreemijauheinen täyte ei liikuskele paiston aikana kovinkaan paljon ja sitä voi siis mättää enemmän pullien täytteeksi.
Rahkapullat
ohje Pirkka
16 kpl
2 1/2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1 kananmuna
1/2 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g leivontamargariinia
Täyte
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1/2 dl vispikermaa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl sitruunan raastettua kuorta
(1/2 rkl sitruunanmehua)
Voiteluun
kananmunaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva maitoon ja sekoita muna joukkoon. (Jos käytät
kuivahiivaa, katso ohje pakkauksesta.) Lisää kardemumma, suola ja
sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää
alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikinaa, kunnes se
irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä
paikassa lähes kaksinkertaiseksi.
Leivo 16 pikkupullaa ja jaa ne kahdelle
pellille. Kohota pullat liinan alla. Sekoita täytteen aineet
keskenään.
Paina lasilla syvennys kohonneeseen
pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi täyte
syvennyksiin.
Paista 225-asteessa uunin keskitasolla
noin 10 minuuttia.
Mä kyllä lueskelen nyt vähän kateellisena kaikkia rahkapostauksia. Munatonmaidotonpääsiäinen ei ihan maistunut siltä kuin suunnittelin:)
VastaaPoistaYmh, se on kyllä totta. Pirkan pakastepullat on tooosi hyviä ja sekä munattomia että maidottomia =)
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista