sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Rahkapullat

Olimme pääsiäisen kotikyllillä valmiiden soppakattiloiden äärellä. Ihanaa! Niinpä pääsiäisen viettomme jatkuu vielä kotona, koska minunkin pitää kokata pääsiäisruokia ja -leivonnaisia. Olen yleensä käyttänyt rahkapullien täytteessä vaniljakreemijauhetta. Nyt se oli loppunut ja hyvä niin, ilmankinhan onnistui hyvin. Minun nähdäkseni ainoa ero on siinä, että kreemijauheinen täyte ei liikuskele paiston aikana kovinkaan paljon ja sitä voi siis mättää enemmän pullien täytteeksi.




Rahkapullat
ohje Pirkka

16 kpl

2 1/2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1 kananmuna
1/2 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g leivontamargariinia

Täyte
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1/2 dl vispikermaa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl sitruunan raastettua kuorta
(1/2 rkl sitruunanmehua)

Voiteluun
kananmunaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita muna joukkoon. (Jos käytät kuivahiivaa, katso ohje pakkauksesta.) Lisää kardemumma, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi.

Leivo 16 pikkupullaa ja jaa ne kahdelle pellille. Kohota pullat liinan alla. Sekoita täytteen aineet keskenään.

Paina lasilla syvennys kohonneeseen pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi täyte syvennyksiin.

Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Mä kyllä lueskelen nyt vähän kateellisena kaikkia rahkapostauksia. Munatonmaidotonpääsiäinen ei ihan maistunut siltä kuin suunnittelin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymh, se on kyllä totta. Pirkan pakastepullat on tooosi hyviä ja sekä munattomia että maidottomia =)

      Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista