torstai 4. huhtikuuta 2013

Mustikkajuustokakku

Paistetut juustokakut(kin) kuuluvat suosikkeihini, joskin kakun repeily jäähtyessään on ärsyttänyt minua toistuvasti. Tähän saakka olen kuvitellut vesihauteessa kakun paistamisen olevan ainoa konsti estää ratkeilu, mutta ei, ongelmaan löytyy ihan tolkuttoman yksinkertainen konsti. (Niksi on tietenkin Pirkasta.) Kun kakun reunat irrottaa veitsellä vuuan reunoista pian uunista ottamisen jälkeen, kakku ei repeile jäähtyessään. Parin testikakun jälkeen vinkki näyttää toimivan. Ja toimii tämä samaisen aviisin ohjekin niin maun kuin ulkonäkönsäkin puolesta. Juustokakut ovat siitäkin mainioita tarjottavia, että ne voi huoletta tehdä ennakkoon, sillä ne syödään kylmänä.




Mustikkajuustokakku

Pohja
1/2 pkt (à 400 g) digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunanmehua

Pinta
1 dl mustikoita (pakaste)
3/4 rkl sokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu. Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan. Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja. Peita kakku foliolla ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.

2 kommenttia:

  1. Monessa blogissa on tätä kakkua jo kokeiltu, ehkä minunkin pitää! :) Näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistetut juustokakut on ihania! Ja aika helppoja tehdäkin. Nykyään ei tahdo olla liiaksi tätä aikaa...

      Poista