Paistetut juustokakut(kin) kuuluvat suosikkeihini, joskin kakun repeily jäähtyessään on ärsyttänyt minua toistuvasti. Tähän saakka olen kuvitellut vesihauteessa kakun paistamisen olevan ainoa konsti estää ratkeilu, mutta ei, ongelmaan löytyy ihan tolkuttoman yksinkertainen konsti. (Niksi on tietenkin Pirkasta.) Kun kakun reunat irrottaa veitsellä vuuan reunoista pian uunista ottamisen jälkeen, kakku ei repeile jäähtyessään. Parin testikakun jälkeen vinkki näyttää toimivan. Ja toimii tämä samaisen aviisin ohjekin niin maun kuin ulkonäkönsäkin puolesta. Juustokakut ovat siitäkin mainioita tarjottavia, että ne voi huoletta tehdä ennakkoon, sillä ne syödään kylmänä.
Mustikkajuustokakku
Pohja
1/2 pkt (à 400 g) digestivekeksejä
75 g voita
Täyte
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
(Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunanmehua
Pinta
1 dl mustikoita (pakaste)
3/4 rkl sokeria
Hienonna keksit monitoimikoneessa.
Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun
irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu. Sekoita täytteen ainekset tukevalla
kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan. Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri
kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi
kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun
pintaan nähden ja vedä sillä raitoja. Peita kakku foliolla ja paista 175 asteessa uunin
alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei
vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista
varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei
jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä
huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin
ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin
jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku
jääkaappikylmänä.
Monessa blogissa on tätä kakkua jo kokeiltu, ehkä minunkin pitää! :) Näyttää niin herkulliselta.
VastaaPoistaPaistetut juustokakut on ihania! Ja aika helppoja tehdäkin. Nykyään ei tahdo olla liiaksi tätä aikaa...
Poista