Erilaisia siemennäkkäreitä on näkynyt jo tovin aikaan ruokalehdissä ja -blogeissa, sekä tietenkin karppaajien keskusteluissa. Leivästä onkin helppo innostua, sillä siemennäkkäri on ihan uskomattoman hyvää. Eikä ronskilla määrällä kuitua maha jää pelaamatta. Uusimmasta K-Ruokapirkasta löytyi seuraava ohje. Paistolämmöt ja -ajat ovat ohjeellisia, kannattaa päivystää uunin lähettyvillä ja etsiä omalle masiinalle paras aika. Olisiko kaurahiutaleiden kiehautus tuottanut aiempia paremman lopputuloksen, siltä minusta ainakin tuntui. Tämä erä pääsi melko tummaksi, siinä uunin vieressä olisi tosiaan syytä olla tai ainakin käydä.
Siemennäkkäri
2 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
0,75 dl seesaminsiemeniä
½ tl suolaa
3 ½ dl haaleaa vettä
rypsiöljyä
Kiehauta kaurahiutaleet vähässä vedessä ja valuta siivilässä. Sekoita keskenään loput kuiva-aineet, kaurahiutaleet ja vesi. Sekoita ja anna turvota noin 10 minuuttia. Taikina on juoksevaa. Öljyä kaksi leivinpaperia pelleille ja levitä taikina tasaisesti kummallekin pellille. Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa 20 minuuttia. Vaiihda peltien paikkaa ja tee leikkausviivat. (Omassa uunissani leikkausviivat on syytä tehdä jo 10 minuutin paiston jälkeen, muuten leivät ovat jo liian kypsiä. Paista vielä 20 minuuttia. (Kuivatin uunin jälkilämmössä leivinpaperista irrotettuja leipiä vielä tovin.) Jäähdytä kuivassa ja vapaassa tilassa.
Tota pitääkin koittaa, vaikuttaa tosi ihanalta ja olen näkkärin himoystävä samoin Ukko.
VastaaPoistaNäkkäriin tulee kyllä himo!
VastaaPoista