torstai 21. helmikuuta 2013

Wienernougat-bostonkakku

Ihmettelin monta hetkeä mitä tehdä nougat-karamelleille, jotka eivät tehneet taloudessa kauppaansa. Viimein päädyin upottamaan joulunamit bostonkakkuun. Mauton nougat ei yllättäin muuttunut yhtään voimallisemmaksi pullataikinan sisällä, mutta muistutti sentään, että bostonkakku on aikas kiva ja näyttävä leivonnainen.






Wienernougat-bostonkakku

Ohje

2½ dl maitoa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kpl kananmuna1 pss kuivahiivaa
7-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Täyte
25-50 g voita
150 g Wienernougat Crush- rouhetta

Voiteluun
kananmuna

Koristeluun
50 g valkoista suklaata

Lämmitä maito 42-asteiseksi ja lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva ja 2 dl jauhoja ja hämmennä jauhoseos taikinaliemeen. Lisää taikinaan kananmuna, pehmeä voi ja loput jauhot. Sekoita taikina koneella kimmoisaksi, niin että taikina alkaa irrota hyvin kulhon reunoista. Kohota taikinaa 20 minuuttia leivinliinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa.

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä levyksi. Levitä levylle pehmeä voi ja Wienernougat Crush-rouhe ja kääri levy rullaksi.

Jaa rulla 8-10 palaan ja nostele palat vuokaan. Voitele kananmunalla. Paista Bostonkakku 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Koristele jäähtynyt bostonkakku sulalla suklaalla ja Wienernougat Crush-rouheella

2 kommenttia:

  1. Oi, kun kuulostaa namilta, meillä mies joku vuosi takaisin yritti ja yritti tehdä bostonia, jäi liian raaaksi tai oli liian kuiva, taidelaji siis sekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, raa'aksi on jäänyt välillä minullakin. Tosin taisin syödä senkin =)

      Tykkään tehdä tuota bostonia, kun se on tekovaiheessa hieman nopeampi kuin vaika korvapuustit.

      Poista