Viikonlopun ristiäisiin tein ystäväni ohjeella tyrni-juustokakkua, joka vei tälläkin kertaa kielen mennessään. Kakku on tuhtia tavaraa, joten tästä annoksesta syö isompikin joukko. Ihan parasta ja kaiken hyväksi helppo toteuttaa!
Ainiin, olemme koko perhe juoneet syksystä saakka joka päivä näkäräiset tyrnimehua ja flunssat on selätetty heti alkuunsa. Mehu maistuu kyllä ihan navetalta, mutta tepsii.
Tyrni-juustokakku
Pohja:
200 g digestive-keksejä
80 g voita tai margariinia
Täyte:
6 liivatetta
600 g tuorejuustoa
6 dl kuohukermaa
2,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
0,5 dl vaaleaa mehua tai esim. sitruunalikööriä
Pinnalle:
3 dl tyrnihilloa (tai muuta sileää hilloa tai hyytelöä)
tai vaihtoehtoisesti 3 dl makeata hedelmäsosetta ja 2 liivatelehteä
Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Pingota leivinpaperi irtopohjavuuan (n. 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuuan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa huolellisesti sekaisin. Lämmitä mehu tai likööri kattilassa ja lisää joukkoon puristetut liivatteet. Siirrä kattila syrjään levyltä ja odota, kunnes liivatteet ovat kokonaan liuenneet mehuun. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Kääntele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun jähmettyä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
Lämmitä tyrnihilloa hieman mikroaaltouunissa niin, että siitä tulee pehmeää ja helposti levittyvää. Lusikoi hillo kakun päälle ja tasoita pinta. Anna hillon hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin verran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti