Poikiemme suloinen pikkuserkku sai nimensä viikonloppuna. Kahvipöydässä oli vastaava kakku kuin syksyllä ristiäisissämme. Marianne tekee kakusta kivan raikkaan ja hieman erilaisen. Tosin mua alkaa pikku hiljaa kyllästyttämään, niin usein olen tätä viime aikoina tehnyt.
Tekemisestä sen verran, että olen ihmetellyt tuota suklaakerman ja ylipäätään kakun pinnan tasoittamista nyt melko paljon. Kuumennettu lasta oli aika hyvä apuväline, mutta edelleen harjoitusta ja parempia työkaluja tarvitaan. Ja nuo kirjaimet, mistä saa hyvät muotit niin ettei kirjaimet veny ja vanu joka suuntaan?
Tekemisestä sen verran, että olen ihmetellyt tuota suklaakerman ja ylipäätään kakun pinnan tasoittamista nyt melko paljon. Kuumennettu lasta oli aika hyvä apuväline, mutta edelleen harjoitusta ja parempia työkaluja tarvitaan. Ja nuo kirjaimet, mistä saa hyvät muotit niin ettei kirjaimet veny ja vanu joka suuntaan?
Mariannesuklaatäytekakku
Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, siivilöi kuivat aineet varovasti sekaan. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia kunnes pohja on kypsä.
Täyte
3 dl vispikermaa
1 ½ prk maitorahkaa
1 pss mariannecrush-rouhetta
vaniljasokeria
sokeria
Vaahdota kerma, lisää rahka ja muut aineet. Sokeroi makusi mukaan
kostutus
2 ½ dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
Suklaakerma
100 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
Kuumenna kermaa kunnes suklaa sulaa siihen. Jäähdytä seuraavaan päivään ja vaahdota. Levitettävä kerma kannattaa jättää melko löysäksi.
Kuorrutus
4-6 dl vispikermaa
Niilo ja muu perhe kiittää ja kumartaa kakun tekijälle, ihanaa oli!
VastaaPoistaIlo oli minun puolellani!
Poista