keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Blondie tuli taloon

Allekirjoittanut rakastaa maapähkinävoita. Raskausaikani levitin sitä, omenoita ja vaahterasiirappia päivittäin leivän päälle. Niinpä nähtyäni Maijan blogissa maapähkinävoita sisältävän blondien ohjeen, säntäsin saman tien kauppaan ostamaan hilloa. Maapähkinävoita olikin kaksi purkki kaapissa. 



Viimeisen palan jälkeen totesin, että ehkei näitä tarvitse ihan päivittäin tehdä. Sen verran on tuhtia settiä. Ja jollei Snickers kuulu lemppareihin niin voihan se olla ettei tämäkään uppoa.






Maapähkinä-vadelmablondiet

100 g voita
1 dl maapähkinävoita
2 ½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa



Päälle:

1 dl maapähkinävoita
1 dl vadelmahilloa
valkosuklaahippuja tai suolapähkinöitä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Sekoita kattilaan maapähkinävoi ja käännä liesi pois päältä. Lisää fariinisokeri ja sekoita kunnes sokeri on sekoittunut hyvin ja hieman sulanut voin sekaan.

Anna seoksen jäähtyä hetki, jottei se kypsennä kananmunaa. Lisää kananmuna ja vanilja. Sekoita. Lisää jauhot sekä suola ja sekoita nopeasti. Liika sekoitus tekee blondiesta liian jämäkän.

Voitele uunivuoka (n. 20cm*20cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada seos vuokaan ja tasoita sen pinta lastalla tai lusikalla.  Tiputtele taikinan päälle maapähkinävoi- ja hillolusikallisia ja tasoita pinta lastalla. (Jos maapähkinävoi tuntuu kovin jämäkältä, voit pehmentää sitä lämmittämällä mikrossa tai kattilassa.) Marmoroi päällinen pyörittelemällä kuvioita lusikalla tai lastalla. Koristele blondie suklaahipuilla tai pähkinöillä. Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Jäähdytä kunnolla ennen leikkaamista.  

Maijan esimerkkiä noudattaen sulatin valkosuklaan kypsän leivonnaisen päälle.

2 kommenttia:

  1. Tämä olisi ukolle oivallista, ite en voi pähkinöitä syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ukolle maittaa Snickers niin kyllä tämäkin!

      Vaikka on kyllä tuhtia tavaraa =)

      Poista