Jos viime vuoden suurin ruokahitti oli avokadopasta niin samaisen Safkaa-kirjan toinen sinkku on sitten lohi-riisilaatikko. Ostin kirjan syksyllä ja laatikkoruoka pääsi heti perheen suosikkien listalle. Ja kyllä tässä mainiossa ruuassa onkin ainesta menestystarinaksi, niin helppo ohje on ja lopputulos herkullinen. Ruuassa ei ole mitään ihmeellistä, mutta hyvät perusmaut ja jotenkin tuttu ja turvallinen maku takaavat menekin. Valmiille annokselle kaadettava voi-tilliseos ja vastapuristettu sitruunamehu ovat tämän ohjeen kruununjalokivi, niitä ei siis kannata jättää väliin. Kalaa ohjeessa on makuuni melko vähän eli sitä voi halutessaan lisätä.
Lohi-riisilaatikko
4 dl täysjyväriisiä
2 keitettyä kananmunaa (9 min.)
5 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
250-300 g graavilohta
voita vuoan voiteluun
suolaa
valko- ja mustapippuria
Keitä riisi ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180 asteiseksi. Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi paloiksi. Laita kulhoon keitetty riisi, paloiteltu lohi ja hienonnetut munat. Mausta suolalla pippureilla. Kaada munamaito vuokaan ja vuole päälle reilusti voilastuja. Paista noin 35 minuuttia tai kunnes laatikko on hyytynyt.
2 keitettyä kananmunaa (9 min.)
5 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
250-300 g graavilohta
voita vuoan voiteluun
suolaa
valko- ja mustapippuria
Keitä riisi ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180 asteiseksi. Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi paloiksi. Laita kulhoon keitetty riisi, paloiteltu lohi ja hienonnetut munat. Mausta suolalla pippureilla. Kaada munamaito vuokaan ja vuole päälle reilusti voilastuja. Paista noin 35 minuuttia tai kunnes laatikko on hyytynyt.
Tilli-voisula:
sulata 60 g voita, lisää silputtua tilliä. Lisäksi sitruunanlohko annoksen päälle puristettavaksi
sulata 60 g voita, lisää silputtua tilliä. Lisäksi sitruunanlohko annoksen päälle puristettavaksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti