Hesarista napattu lempeästi maustettu hirviruoka valmistuu pienellä vaivalla itsekseen uunissa ja maistuu koko perheelle. Pataan voi lisätä hieman sokeria taittamaan tomaatin ja punaviinin happamuutta.
Hirvipata
500 g hirvenjauhelihaa
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2 siivua pekonia
oliiviöljyä
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
1 dl punaviiniä tai vettä
1 laakerinlehti
1 tl rakuunaa
1/2 tl timjamia
1/2 tl rosmariinia
suolaa
mustapippuria
Kuutioi sipuli ja viipaloi valkosipuli. Leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi ja pekoni paloiksi. Kuumenna padassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli, pekoni ja porkkana ja kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää hirvenjauheliha ja ruskista. Lisää sen jälkeen joukkoon tomaatti, viini tai vesi, laakerinlehti sekä yrtit. Anna kiehahtaa. Laita kansi päälle ja siirrä 150-asteiseen uuniin hautumaan 1–2 tunniksi. Jos et omista uunipataa, voit myös hauduttaa ruokaa liedellä kannen alla miedolla lämmöllä 1–2 tuntia. Tarjoa penne- tai rigatonipastan kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti