torstai 6. joulukuuta 2012

Ruista ranteeseen

Olen harjoitellut muutamaan otteeseen ruisleivän tekoa. Vielä ei kompetenssi riitä ohjeistuksen antamiseen muille, mutta ulkonäkö ja maku olivat minusta jo melko kohdillaan. Ja vinkvink, ruisleipä maistuu taitavan juustonvalmistajan kotijuuston kanssa ihan parhaalta. Kovin suomalaiselta näin itsenäisyyspäivänä!4 kommenttia:

 1. Voih, mä jo ehdin kuvasta innostua että saan hyväksi havaitun ohjeen täältä. Mulla oli pakastimessa ruisleivän juuri, joka oli saanut jo ihanasti makua useammasta leivontakerrasta. Mutta sepäs teki temput vappuna, eikä enää oikein suostunut pelittämään. Useampi vuosi sen avulla kyllä leivottiinkin. Nyt harmittaa, kun pitää aloittaa koko homma alusta:( Eli ohjetta kehiin vaan, hyvältä näyttää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, mä olin niin mehuissani kuvasta etten malttanut olla sitä tänne laittamatta =)

   Sain juuren naapurin rouvalta, joka käski herätellä sitä piimän voimin. Juuri oli ollut puolisen vuotta pakastimessa, mutta toimi ihan hyvin. Mulla ei siis ole juuren ohjetta, mutta laitoin juurta sekä pakkaseen että kuivatin. Saat kyllä siitä kunhan nähdään! Kuulemma kuivattaminen olisi parempi tapa säilyttää juuri toimivana...

   Poista
 2. Mulla oli viime talvena samanmoiset kokeilut alussa, mutta sitten lässähti. Uutta intoa nyt keräilen... Ruisleipä on niin hyvää.
  Herkulliselta näyttää tuo kuva! Laita vaan ohjetta tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sumi!

   Täytyypä kirjata ohjettä tänne, tosin en tehnyt tosiaan juurta itse.

   Poista