lauantai 8. joulukuuta 2012

Joululimppu

Pidän makeahkoista mausteleivistä ja leivonkin niitä joulun ja pääsiäisen alla tiuhaan. Tämä ohje on ollut jo useampia jouluja käytössä eikä pettänyt tälläkään kertaa. Ohje Pirkan.

Tämä leipä se muuten vasta maistuukin kotijuuston kanssa!




Joululimppu 

2 kpl

50 g hiivaa
1/4 dl haaleaa vettä
½ l piimää
2 ½ dl siirappia
1 rkl hienonnettua pomeranssin kuorta
½ rkl fenkolia
½ rkl kuminaa
1 rkl suolaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
7 dl ruisjauhoja

Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma mausteseos piimän joukkoon. Lisää suola ja hiivaseos. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja jatka alustamista kunnes taikina on notkeaa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia) lämpimässä paikassa. Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo taikinasta kaksi limppua. Kohota limput hyvin (noin tunti) ja pistele ne varovasti. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Voitele limppuja siirappivedellä muutaman kerran paistamisen aikana. Joululimput säilyvät kauan tuoreina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti