Pidän makeahkoista mausteleivistä ja leivonkin niitä joulun ja pääsiäisen alla tiuhaan. Tämä ohje on ollut jo useampia jouluja käytössä eikä pettänyt tälläkään kertaa. Ohje Pirkan.
Tämä leipä se muuten vasta maistuukin kotijuuston kanssa!
Tämä leipä se muuten vasta maistuukin kotijuuston kanssa!
Joululimppu
2 kpl
50 g hiivaa
1/4 dl haaleaa vettä
½ l piimää
2 ½ dl siirappia
1 rkl hienonnettua pomeranssin kuorta
½ rkl fenkolia
½ rkl kuminaa
1 rkl suolaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
7 dl ruisjauhoja
Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan.
Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma
mausteseos piimän joukkoon. Lisää suola ja hiivaseos. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja
jatka alustamista kunnes taikina on notkeaa. Taikina saa jäädä
pehmeäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia)
lämpimässä paikassa. Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa
se kahteen osaan. Leivo taikinasta kaksi limppua. Kohota limput hyvin
(noin tunti) ja pistele ne varovasti. Paista uunin alimmalla tasolla 175
asteessa noin 35 minuuttia. Voitele limppuja siirappivedellä
muutaman kerran paistamisen aikana. Joululimput säilyvät
kauan tuoreina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti