Isänpäivän kynnyksellä oli taas ajankohtaista kaivella konjakkikermakastikkeen ohje esille. Pihvejä olen viime aikoina paistanut sisäpaistista ja ohje onkin napattu jonkin pakkauksen kääreestä.
Pihvit konjakkikermakastikkeessa
sisäpaistia
mustapippuria
voita
konjakkia
2 dl vettä
½ lihaliemikuutio
1 rkl sinappia
loraus soijakastiketta
2 dl kermaa
Leikaa paisti pihveiksi ja nuiji 3-5 mm paksuisiksi leikkeiksi. Ruskista pippuroidut leikkeet nopeasti voissa molemmin puolin ja nosta sivuun odottamaan. Lisää pannuun loraus konjakkia ja anna haihtua. Kaada pannuun vettä, lihaliemikuutio, sinappi, soijakastike ja kerma. Anna kiehua hetki kokoon. Nosta leikkeet kastikkeen sekaan ja anna kiehua vielä pari minuuttia välillä leikkeitö käännellen. Lisää tarvittaessa suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti